Sallander, u wordt gezocht! | 22-02-2019

Kostbaar Salland is namens de partners in de Salland Deal op zoek naar initiatiefnemers in het onderhoud van het Sallandse landschap voor het project Landschapsbeheer 2.0 Salland. In dit project wordt een methode voor langdurig landschapsbeheer verkend.

Kostbaar Salland is namens de partners in de Salland Deal op zoek naar initiatiefnemers in het onderhoud van het Sallandse landschap voor het project Bidbook Salland. In dit project wordt een methode voor langdurig landschapsbeheer verkend.

In heel Salland zijn er grote en kleine ‘groene’ initiatieven die zich bezighouden met landschapsbeheer. Van dorpsboomgaarden tot duurzame energie-coöperaties. Kostbaar Salland is op zoek naar mensen die verder kijken dan de grenzen van hun eigen erf en samen met bijvoorbeeld buren, sportverenigingen en lokale zorginstellingen actief bezig zijn met landschapsonderhoud. 

 

Energie gebundeld

De inventarisatie leidt tot een keuze in twee pilotgebieden waarmee Salland Deal dit voorjaar aan de slag gaat. Hier worden samen met de initiatiefnemers bidbooks opgesteld, met daarin de wijze waarop zij het langjarig beheer van het landschap willen organiseren en wat daarvoor nodig is. Een bundeling van alle groene energie in het pilotgebied!

Aanmelden

Bent u betrokken bij een initiatief en wilt u samen met Salland Deal en andere actieve Sallanders op zoek naar nieuwe inkomstenbronnen en samenwerkingsverbanden om landschapsbeheer in de toekomst te kunnen verzekeren? Meld uw initiatief dan uiterlijk 1 maart aan via info@kostbaarsalland.nl.

Delen:

« Terug naar het overzicht