Groene Salland Cheque uitgereikt in Herxen en Broekland | 20-11-2020

Kostbaar Salland heeft de eerste Groene Salland Checks uitgereikt aan initiatieven in Herxen en Broekland.

Sinds begin van dit jaar heeft Kostbaar Salland de mogelijkheid om een Groene Salland Check aan te vragen. Dit is een cheque ter waarde van 500 euro die kleine initiatieven mogelijk maakt waarbij het groene landschap van Salland wordt verbeterd. 

De eerste checks zijn uitgereikt aan Plaatselijk Belang Herxen voor een initiatief rondom het dorpshuis en voor enkele initiatieven onder de noemer Broekland Zaait. Het bestuur is enthousiast over de voorstellen en blij dat via de uitgifte van de cheques het Sallandse landschap kan worden verfraait.

Kostbaar Salland richt zich in haar basistaken op aanleg, herstel en beheer van landschapselementen in Salland. Dan gaat het om afspraken voor 21 jaar en om forse bedragen. Daar gaan we volop mee door. Maar er is meer!

We zien tegelijkertijd veel kleinschalige groene initiatieven in Salland, die betrekking hebben op bloemrijke randen langs wegen, akkers en weiden. Maar ook is sprake van initiatieven op het gebied van opgaand groen. Voorbeelden zijn plannen voor een dorpsboomgaard, een idee om in het kader van de CO2-discussie als bewoners zelf meer bomen te planten, combinatie van bloemrijke bermen met struiken.

Kostbaar Salland kiest er met deze stimuleringsregeling voor om vanuit de middelen van het fonds deze groene initiatieven te steunen.

Dus: Heb je als groep inwoners een (“kleinschalig”) initiatief dat het buitengebied groener en mooier maakt? Dan kun je de Groene Salland Cheque aanvragen. Je ontvangt bericht wanneer het bestuur van Kostbaar Salland daarover besluit (vier momenten per jaar). In totaal is € 10.000 beschikbaar per jaar. Je dient gebruik te maken van het aanvraagformulier voor de Groene Salland Cheque.  Voor dit formulier en de spelregels ga naar www.kostbaarsalland.nl

Delen:

« Terug naar het overzicht